Užsiėmimas „Sėkmingos karjeros pradžia”

Sausio 20 d. mokykloje lankėsi Klaipėdos regiono karjeros centro (KRKC) Karjeros specialistė Elena Fartuškevičienė. 8–10 kl. mokiniams lektorė vedė užsiėmimą „Sėkmingos karjeros pradžia“.
Susitikimo metu mokiniai diskutavo tema „Noriu/ galiu/ reikia – kaip suderinti?“). Karjeros specialistė akcentavo, kaip svarbu yra pažinti save, gebėti įvertinti savo norus, galimybes, suprasti vertybes. Lektorė pristatė šiuo metu paklausiausias profesijas, pakomentavo, kokios jos bus ateityje, kokių gebėjimų turintys darbuotojai bus paklausūs, kokių specialistų dabar trūksta Klaipėdos regione. Pasak karjeros specialistės E. Fartuškevičienės, daugelį gebėjimų mokiniai gali ir turi ugdyti jau mokykloje, o norėdami teisingai pasirinkti profesiją, turi kuo plačiau susipažinti su profesijų pasauliu bei žinoti patinkančių profesijų atstovų darbo specifiką.
Mokiniai sudalyvavo nuotaikingoje Profesijų viktorinoje, atsakė į 10 klausimų apie įvairias profesijas (tarp kurių viena – kurios atstovai dirba tik kartą metuose).
Mokyklos ugdymo karjerai specialistė Alma Slaboševičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *