Skaitome žemaitiškai

2022 m. lapkričio 25 d. Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešojoje bibliotekoje vyko vienuoliktasis regioninis konkursas „Skaituom žemaitėškā“. Žemaitijos regiono skaitymuose varžėsi skaitovai iš Skuodo, Ylakių, Mosėdžio, Telšių, Plungės, Mažeikių, Kretingos, Kūlupėnų, Salantų, Rietavo, Gargždų, Tverų bei Šilutės. Konkursas buvo skirtas S. Daukanto 229-osioms gimimo metinėms ir Žemaičių kalbos metams paminėti.
Regioniniame konkurse dalyvavo 4 mūsų mokyklos skaitovai, rajoniniame etape „Skaitymai žemaitiškai” laimėję 1-3 vietas. Į regioninį konkursą Skuode vyko 2 klasės mokinė Viltė Kazlauskaitė (mokytoja A. Daškevičienė), 5 klasės mokinys Mantvydas Vizgaudis (mokytoja I. Raišuotienė), 6 klasės mokinė Gintautė Raudoniūtė (mokytoja V. Narmontaitė) ir aštuntokas Elijus Maksimas Kriaučiūnas (mokytoja D. Puotrienė).
Antrokė Viltė Kazlauskaitė skaitė savo sukurtą pasakojimą „Pakavuotė kiauše” ir 1 – 4 klasių mokinių grupėje laimėjo 1-ąją vietą bei buvo apdovanota diplomu ir dovanėlėmis.
6 klasės mokinė Gintautė Raudoniūtė pelnė nominaciją už identišką gimtosios tarmės vartojimą skaitomame tekste. Džiaugiamės savo mokinių sėkme ir dėkojame už žemaičių tarmės puoselėjimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *