Pamoka skirta Europos judumo savaitei: „Aktyvus žingsnis su Šiaurietiškomis lazdomis”

Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos 6 klasės fizinio lavinimo pamoka buvo daugeliui mokinių nauja, netikėta, įdomi tuo, jog ją organizavo Kretingos savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos – direktorė Viktorija Arlauskienė ir sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Virginija Mockutė.
Pamoka skirta Europos judumo savaitei: „Aktyvus žingsnis su Šiaurietiškomis lazdomis”. Mokiniai išmoko kaip taisyklingai naudoti lazdą, atsižvelgiant į ūgį, ėjimo dangą (žolė, asfaltas, smelis, kalnas).
Faktas, jog šiaurietiško vaikščiojimo su lazdomis metu dirba net 90 proc. kūno raumenų.Šiaurietiško ėjimo metu yra treniruojami šlaunų, sėdmenų, krūtinės raumenys, bicepsas, tricepsas, nugaros, pilvo ir dubens raumenys. Taip pat ši sporto šaka stiprina širdį ir kraujagysles, teigiamai veikia plaučius, užkerta kelią kaulų retėjimui, padeda išlaikyti taisyklingą laikyseną, lavina koordinaciją, suteikia energijos, o vaikščiojimas gryname ore, be abejonės, dar ir pakelia nuotaką.

Dar viena priežastis, kodėl šiaurietiškas ėjimas yra geriau nei paprastas yra tai, jog šiaurietiško ėjimo su lazdomis metu nėra pernelyg didelio krūvio kelių sąnariams. Be to, einant su Šiaurietiškomis lazdomis yra maža tikimybė patirti traumą, nei tarkim, bėgimo metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *