Karjeros diena

Gegužės 5-oji Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinėje mokykloje prasidėjo neįprastai. Nuo pat ryto visi laukė atvykstančių svečių, kurie papasakotų apie savo mylimą profesiją. Mokykloje vyko Karjeros diena, kurios tikslas buvo pristatyti mokiniams profesijų įvairovę bei karjeros galimybes.
Pačių mažiausių nuo antros pamokos Aktų salėje laukė šauni Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos skyriaus mokytojų ir mokinių komanda. Svečiai labai išradingai ir linksmai pristatė automobilių mechaniko, dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo, automatinių sistemų mechatroniko, virėjo specialybes. Pradinukai atliko įvairias užduotis, sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į klausimus ir patys juos uždavinėjo profesijų atstovams.
Tuo metu penktokai ir šeštokai svečiavosi Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos Kūlupėnų filiale, apie bibliotekininko profesiją vaikams papasakojo ilgametė darbuotoja Vilija Macienė. Labai smagi išvyka buvo ir į Kūlupėnų seniūniją, kur mokiniai sužinojo, ką veikia jos darbuotojai, galėjo „pasimatuoti“ miestelio seniūnės kėdę.
Vyresnieji buvo sužavėti miškininko profesijos pristatymu – taip įtraukiančiai, energingai tai padarė Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio vadovas Tomas Zaleckis. Savo pavyzdžiu svečias mokiniams įrodė, kad niekada nėra vėlu suimti save į rankas ir pradėti siekti užsibrėžto tikslo.
Susitikimas su žinomu Kretingos fotografu Gvidu Taurinsku nustebino ne tik žiniomis apie fotografo darbą, bet ir įspūdinga svečio fotoaparatų kolekcija. Kiekvieną išbandyti buvo labai smalsu!
Kretingos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Gitana Macienė pristatė policininko profesiją, papasakojo, ko reikia, norint tapti geru policininku, kokie šio darbo privalumai ir kasdienybė.
Pasinerti į dailės terapiją pakvietė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro lektorė Daiva Manukian.
Dienos pabaigoje 5, 6, 7 klasių mokiniai susitiko bendrame Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro pristatyme, jo metu susipažino su profesijomis, kurias siūlo ši mokykla. turėjo atlikti daugybę smagių užduočių.
Vyresniųjų klasių mokiniai išklausė dviejų mokyklų (Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro bei Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro) studijų programų pristatymą, praktiškai susipažino su rengiamomis profesijomis, galėjo užduoti rūpimus klausimus.
Džiaugiamės, jog Karjeros dienos metu mokiniai susipažino iš arčiau su tiek skirtingų profesijų, išklausė ne vieną motyvuojantį pristatymą, kurie galbūt padės apsispręsti renkantis savo gyvenimo kelią.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *